Zwangerschapsreflexologie

Reflexzone Therapie en zwangerschap,

  • Voor vrouwen die graag zwanger willen worden
  • Voor vrouwen die zwanger zijn en die klachten ten gevolge van de zwangerschap ondervinden
  • Voor vrouwen die zijn bevallen en nog graag een ondersteuning willen na de zwangerschap
  • Voor aanstaande vaders die zich willen voorbereiden op de komst van het kindje en geestelijk zoveel mogelijk in balans willen komen

Een zwangerschap is voor elke vrouw een buitengewone fase in haar leven. Zowel emotioneel als fysiek omdat het ongeboren kindje rechtstreeks met de lichaamsfuncties van de moeder is verbonden. De moeder ervaart tijdens de zwangerschap de gevolgen van veranderingen in het hormonale systeem, de bloedcirculatie en ook de behoefte aan voeding. De groei van de foetus en ook de totaal veranderende hormoonhuishouding zijn een belasting voor het lichaam van de moeder.

Voor de ene vrouw verloopt de zwangerschap probleemloos. Een andere vrouw krijgt te maken met typische zwangerschapsklachten: misselijkheid, verstopping, maagzuur, hoge bloeddruk, spataderen etc. Iedere fysieke verandering veroorzaakt daarnaast ook een psychologische reactie en daarbij heeft de zwangere vrouw te maken met het dagelijkse wonder van het komende kind in haar leven. Er zal een heel spectrum aan emotionele reacties zijn. Gedurende de zwangerschap is haar emotionele beleving anders dan wanneer zij niet zwanger is. En deze veranderingen kunnen je flink uit balans brengen.

De zorg tijdens de zwangerschap richt zich voornamelijk op de fysieke aspecten. Een reflexzone Therapeut is in de gelegenheid om de cliënt ook psychisch en emotioneel te ondersteunen tijdens een van de belangrijkste periodes van haar leven.

Reflexzone therapie tijdens de zwangerschap is speciaal toegespitst op klachten die zwangerschap en geboorte met zich meebrengen. Het is een veilige, zachte en ontspannen methode (voor moeder en kind) om zwangerschapsklachten te verminderen of te verhelpen.

Aan het einde van de zwangerschap kan Reflexzone Therapie ook worden ingezet om het kindje in het buik te draaien en/of bevalling te bespoedigen. Dit wel in overleg met de gynaecoloog of verloskundige.

Als er geen klachten zijn, kan reflexologie preventief ingezet worden om klachten te voorkomen en/of voor algehele ontspanning van moeder en kind.

Na de bevalling kan Reflexzone Therapie het lichaam helpen om sneller te herstellen of te ondersteunen bij het hechtingsproces van moeder en kind. Bevallen doe je niet zomaar even, het is bij uitstek een hoogstaande sportprestatie die veel kracht, concentratie en doorzettingsvermogen vraagt. Gun jezelf de tijd om fysiek, emotioneel en ook mentaal op krachten te komen. Eventuele ondersteuning is ook mogelijk bij geadopteerde kinderen of kinderen die (een langere tijd) in het ziekenhuis hebben gelegen.