Reflexzone therapie

Reflexzone therapie

Reflexzone therapie wordt al duizenden jaren als natuurgeneeswijze uitgeoefend. Het is een holistische therapie. Holistisch wil zeggen dat er verder gekeken wordt dan de klacht zelf. Er wordt gekeken naar de oorzaken ervan. En dit hoeft niet perse een lichamelijke oorzaak te zijn. De therapeut biedt hulp bij het zoeken naar een natuurlijk evenwicht in het leven van een persoon die om hulp vraagt.

De reflexzones op ons lichaam zijn onder andere terug te vinden op de handen, de voeten en de oren. Deze zones corresponderen reflexmatig met organen, klieren en anderen delen van ons lichaam. Hierdoor kan door aanraking van de reflexzones, dwz voet-, hand-, of oormassage, het hele lichaam worden beïnvloed. Er wordt daarmee een beroep gedaan op het zelf-genezend vermogen van het lichaam.

Integrale reflexzone therapie is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het kan helpen bij stress, depressiviteit, migraine, spier- en skelet problemen, menstruatie klachten en darmklachten. Het kan ook gewoon een complete ontspanning zijn. Gebleken is, dat het een verlichtende werking kan hebben bij bijvoorbeeld astma, fibromyalgie en veel pijn klachten. De therapie begint met een verkennend gesprek en een voet onderzoek. Van daaruit wordt samen met u gekeken hoe de verdere behandeling eruit kan zien.

Reacties:

  • het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelf-genezend vermogen
  • het werkt ontspannend en geeft (nieuwe) energie
  • het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen (dit kan zich uiten in vaker naar het toilet moeten)
  • de slaap wordt rustiger (soms eerst tijdelijk onrustiger)
  • de (eventuele) huidige klachten kunnen in eerste instantie verergeren
  • geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
  • werkt stress verlagend en kan problemen voorkomen