Reflexzone therapie tijdens de zwangerschap is speciaal toegespitst op klachten die zwangerschap en geboorte met zich meebrengen. Het is een veilige, zachte en ontspannen methode (voor moeder en kind) om zwangerschapsklachten te verminderen of te verhelpen.

Aan het einde van de zwangerschap kan Reflexzone Therapie ook worden ingezet om het kindje in het buik te draaien en/of bevalling te bespoedigen. Dit wel in overleg met de gynaecoloog of verloskundige.

Als er geen klachten zijn, kan reflexologie preventief ingezet worden om klachten te voorkomen en/of voor algehele ontspanning van moeder en kind.

Na de bevalling kan Reflexzone Therapie het lichaam helpen om sneller te herstellen of te ondersteunen bij het hechtingsproces van moeder en kind. Bevallen doe je niet zomaar even, het is bij uitstek een hoogstaande sportprestatie die veel kracht, concentratie en doorzettingsvermogen vraagt. Gun jezelf de tijd om fysiek, emotioneel en ook mentaal op krachten te komen. Eventuele ondersteuning is ook mogelijk bij geadopteerde kinderen of kinderen die (een langere tijd) in het ziekenhuis hebben gelegen.