Sonja Reflexzone

Klassieke massage heeft vele bijzondere uitwerkingen op lichaam en geest

Klassieke massage is een fysieke lichaamsmassage, gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfe vocht. Dit houdt in dat het tevens een sterk ontgiftende werking heeft op het lichaam.

De behandelingen kunnen bijdragen tot bewustwording van het eigen lichaam en de wijze waarop het lichaam communiceert. Men kan daardoor een beter inzicht verkrijgen in de eigen emoties en de effecten die deze hebben op het lichaam.

Klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massage vormen. Er wordt in de klassieke massage gewerkt met verschillende technieken, zoals effleurages, pétrissages, fricties, vibraties en tapotementen. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Klassieke massage kan worden toegepast bij:

Pijn, stress en burn-out klachten, te hoge spierspanning, storingen in de lichaamsbeleving, bestrijding van vermoeidheid en spanningen, bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en kramp, bevordering van de bloedcirculatie, complete of lokale ontspanning. De behandelingen kunnen zowel preventief (ontspanning of stimulatie) als op een specifieke klacht (therapeutisch) toegepast worden. Er wordt gewerkt met olie op de huid.

Massage heeft een gunstige invloed op o.a:

Het bewegingsapparaat, spijsverteringsproblemen, hormoonhuishouding, algehele lichaamsbeleving, algeheel welbevinden.